Soms is het beter als je jezelf niet meeneemt naar de zaak

Een mooie bijkomstigheid van de dagelijkse praktijk van Peekaboo, is het feit dat we niet alleen teams helpen beter te functioneren, maar tegelijkertijd ook de (leidinggevende) ondernemer één op één mogen coachen. Een mooie dankbare rol, waar we niet alleen in de keuken van ondernemend NL mogen kijken. We gaan samen met de ondernemer kijken welke ingrediënten hij gebruikt om zijn of haar recept zo succesvol te bereiden.

Pieter is eindverantwoordelijke bij een softwarebedrijf ineen nichemarkt. Hij beschrijft de huidige staat van het bedrijf als ingedut. Medewerkers zijn vriendelijke, keurige ambachtslieden, die als nette huisvaders & -moeders op de winkel passen. De externe markt (klanten & prospects) vragen alleen niet meer om goed winkelbeheer. Zij zijn op zoek naar een partner die ze helpt problemen op te lossen of doelen te bereiken. Dus – heeft Pieter besloten - moet er een andere wind in het bedrijf gaan waaien. Maar simpelweg het raam openzetten blijkt niet te werken.

Als directeur krijg of lees je regelmatig goed bedoelde adviezen over je rol als leider van je bedrijf. Een veel gehoord advies voor managers is: wat je ook doet, blijf vooral jezelf. De basis van authentiek leiderschap. Zelf ben ik een enorm voorstander van authenticiteit & authentiek leiderschap. Als je een goede manager of leidinggevende - daar zit verschil tussen - wilt zijn, is het zeker raadzaam om dit advies ter harte te nemen én in de praktijk te brengen. Jezelf zijn is immers het eenvoudigst, het meest geloofwaardig & schept dus meer vertrouwen. Medewerkers zullen herkennen wie je bent.

Maar zoals wel met meer zaken, schuilt er ook een enorm risico in deze vorm van leiderschap. Wij hebben namelijk allemaal (ook ondergetekende, is mij medegedeeld) blinde vlekken. En het grote nadeel van blinde vlekken? Juist, je kan ze zelf niet zien! Vandaar dat het blinde vlekken heten. Anders hadden we ze wel extreem goed zichtbare vlekken genoemd. Het aparte van deze eigenschappen is het feit dat andere mensen ze juist sneller & sterker opmerken. En meestal zijn dat niet jouw meest positieve eigenschappen. Zo ook bij Pieter.

Pieter neemt zichzelf mee naar de zaak. Iedere dag weer. Druk met alle verschillende petten & verantwoordelijkheden. Onder spanning omdat resultaten tegenvallen. Gefrustreerd door de interne weerstand om nieuwe dingen te omarmen. Dus gaat hij rustig op zijn werkplek zitten & probeert zich zoveel mogelijk af te sluiten van de rest. En probeert zijn hoofd om al deze materie heen te krijgen. Medewerkers zien zijn bezorgdheid, ingetogen houding & lage energieniveau. En laten hem met rust. Ondernemen geen actie meer, omdat ze hem niet nog meer willen belasten. Pieter was zich hier tot voor kort niet bewust van. Deed het ook zeker niet expres. Maar nam zichzelf mee dus naar de zaak. Pieter kiest er nu voor om zichzelf af en toe achter te laten in de auto. En heeft dit openlijk met de medewerkers besproken. Waardoor er weer frisse lucht waait op kantoor. Frisse lucht die zorgt voor brainstormsessies, initiatief, beter samenwerking, plezier & energie. Ingrediënten voor sterk functionerende teams & optimaal presterende bedrijven.

Klant:
Branche:
Website: