Cultuur versus Strategie: hoe vertaal je plannen naar dagelijkse praktijk?

Het is wereldwijd één van de grootste obstakels voor ondernemers: hoe transformeer ik onze plannen naar de dagelijkse praktijk? Bij Peekaboo helpen wij MKB ondernemers met implementatie van actie om een cultuur te creëren waar iedereen blij van wordt. En waar jullie strategie ingebed is in jullie dagelijkse DOEN. In de video krijg je een aantal tips om dit ook bij jullie te realiseren.

Lees meer

Hoe worden & blijven wij innovatief?

Innovatie! Een onderwerp waar we met z'n allen maar niet over uitgesproken raken. Kranten, het journaal, online experts, digitale growth hackers. Het lijkt wel of we zwanger zijn van innovatie. En bij voorkeur disruptieve innovatie. Maar wat het echt betekent? En hoe je innovatief wordt? En blijft? Dat is nog belangrijker. Met bijgaande video & het Innovatie-Waarde Canvas kun je zelf aan de slag met jullie innovatie.

Lees meer

Korte & lange termijn: de balans

Om verschillende redenen (noodzaak voor omzet, tijdsdruk, oplossen van dagelijkse problemen) leggen veel bedrijven aandacht op de korte termijn acties. Op zich begrijpelijk, echter ontstaat hierdoor de welbekende waan van de dag. Het is als ondernemer belangrijk om voldoende aandacht te schenken aan de lange termijn van je bedrijf. In deze video krijg je inzicht hoe je balans krijgt & de verbinding tussen korte & lange termijn legt.

Lees meer

Leiderschap & een binnenspeeltuin

Wat heeft een indoorspeeltuin nou in hemelsnaam te maken met een leiderschapsvaardigheden? Helemaal niets, toch..? Dat ligt toch even genuanceerder... Bij het aansturen van mensen om doelen te realiseren blijken er toch wel wat overeenkomsten te zijn.. In deze video krijg je het antwoord.

Lees meer

focus op de essentie

Alles lijkt belangrijk als je aan het ondernemen bent. Maar stel jezelf de vraag of dat ook echt zo is. Om structurele groei te realiseren & met blije medewerkers te werken is focus nodig. Prioriteit voor de essentiele zaken om jouw bedrijf structureel te laten groeien.

Lees meer

Soms is het beter als je jezelf niet meeneemt naar de zaak

Authentiek leiderschap is mooi. Het bevat hele mooie aspecten om vanuit je eigen kracht leiding te geven aan je team. Herkenbaar leiderschap is prettig voor medewerkers. Zoals iedere leiderschapsstijl heeft ook authentiek leiderschap valkuilen. Door jezelf te zijn, neem je ook je blinde vlekken mee naar de zaak. Vlekken waar jij je niet bewust van bent, omdat je ze nu eenmaal niet kan zien. Maar je medewerkers wel. Dus is het soms beter als je jezelf niet meeneemt naar de zaak.

Lees meer

bepaal doelstellingen & ambities

Als succesvol ondernemer & manager stel je duidelijke doelen. Een punt om naar toe te werken. En om te kunnen toetsen of jullie op juiste manier ontwikkelen. Dus komen er omzet, winst, rendement of andere financiële doelstellingen op papier. En dat is goed. Maar helpen je niet om je mensen in beweging te krijgen. Financiële doelstellingen zijn feitelijk & raken het hart van mensen niet.

Lees meer

IN of AAN je bedrijf werken

Omdat je bedrijf nu eenmaal omzet moet realiseren & om te zorgen dat alles door blijft gaan, werk jij IN je bedrijf. Maar onderneem je ook actie om te groeien & toekomstbestendig te worden én te blijven? Werk jij dus ook voldoende AAN je bedrijf?

Lees meer

in co-creatie verbeteren & innoveren

Onderzoek toont aan dat ondernemers & managers gemiddeld genomen veel meer uren werken dan medewerkers. De vraag die blijft: hoe kun je zorgen dat jij & je medewerkers met dezelfde intensiteit & verantwoordelijkheid werken aan de groei van het bedrijf. Want als het goed gaat met het bedrijf is dat ook goed voor de medewerkers. Toch?

Lees meer

alles draait om actie

Je hebt besloten dat het anders moet. In overleg - hopelijk met ons - heb je inzicht in de factoren die je wilt versterken. En de ideeën hiervoor staan in een actieplan. En daar gaat het meestal mis. Een actieplan is leuk voor het overzicht. Maar de waarde ervan wordt overschat. De essentie van verbeteren is DOEN. Er gebeurt pas iets als je ACTIE onderneemt.

Lees meer

Sustainable Leadership Program

Peekaboo Cultuur Canvas

Het Peekaboo Cultuur Canvas helpt je duidelijk te visualiseren welke belemmeringen jullie bedrijfscultuur echt heeft om echt transparant & actiegericht te werken. Door deze obstakels duidelijk te benoemen, werk je samen aan een bedrijf met betrokken, blije medewerkers & met focus op actieve bedrijfsgroei& productiviteit. Effectiviteit, groei & medewerkerstevredenheid hand in hand. Medewerkers blij, klanten blij, leveranciers blij. Ondernemer blij. Iedereen blij!

Download

Peekaboo Innovatie & Waarde Canvas

Het Peekaboo Innovatie & Waarde canvas geeft je niet alleen inzicht in de belangrijkste elementen om een innoverende bedrijfscultuur te realiseren. Het Innovatie & Waarde Canvas biedt je ook de methodiek om te bepalen welke acties je moet ondernemen om te zorgen dat je continue waarde voor klanten blijft creëren. Samen met (een groep van) medewerkers vul je de ontbrekende elementen in. En bepaal je hoe jullie hier in de toekomst mee om gaan & bewaakt. Zo blijven medewerkers optimaal betrokken & vinden klanten jullie nog steeds relevante waarde toevoegen.

Download

Peekaboo IN of AAN je bedrijf werkkaart

Met de Peekaboo IN of AAN je bedrijf werkkaart zorg je ervoor dat ook jij af en toe achterover kan leunen. Ondernemers die in staat zijn om steeds meer AAN hun bedrijf te werken, zijn beter in staat hun onderneming structureel te laten groeien & meer winst te realiseren. Bijkomend voordeel: door het verleggen van verantwoordelijkheden voelen medewerkers zich meer gewaardeerd & betrokken.

Download

Peekaboo Moeten & Mogen Matrix

Om te zorgen dat mensen daadwerkelijk in staat worden gesteld het beste uit zichzelf naar boven te halen & maximaal te presteren voor de organisatie, is de juiste koppeling van verantwoordelijkheden & bevoegdheden essentieel. Met de Peekaboo Moeten & Mogen Matrix heb je snel & duidelijk inzicht hoe dit zich bij jou verhoudt & wat je moet aanpassen om te zorgen dat ook jij & het bedrijf blij zijn met jullie samenwerking.

Download

Peekaboo Groei Canvas

Het Peekaboo Groei Canvas helpt je om te beoordelen wat de belangrijkste aandachtspunten zijn om meer groei met blije medewerkers te realiseren. Gebaseerd op de 5 elementaire groeifactoren van succesvolle bedrijfsvoering, toets je samen de belangrijkste facetten van het bedrijf. Met de uitkomsten kunnen jullie meteen aan de slag om een werklimaat te realiseren dat garant staat voor blije medewerkers, tevreden klanten, meer winst & structurele groei.

Download

Peekaboo Actie Canvas

Het Peekaboo Actie canvas zorgt ervoor dat jullie mooie plannen ook echt tot realisatie komen. Dit is jullie stuur om daadwerkelijk richting te geven & de regie strak in handen te krijgen én te houden. Jullie dromen, ambities & doelen staan centraal en geven richting & invulling aan de lange termijnstrategie van het bedrijf en het jaarlijkse aanvalsplan. Eenvoudig vertaald naar concrete kwartaalacties. Implementatie pur sang!

Download